Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
5000010019   V Matinal (en línia) a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols: Josep Amat dialoga amb l'Impressionisme
2020-2021   Curs telemàtic (en línia asíncron). Internivells: Ed. Infantil-Primària-Secundària
  
   2/5/2021 - 31/5/2021 (15 hores) de h a h
   VT Curs a distància
   _ (A distància) 
  
Format   En línia
Sincronicitat    Asíncron
Organització   ICE de la Universitat de Girona
  
   Visita virtual.VT Curs a distància
  
Inscripció   01/09/2020 - 02/05/2021
  
Descripció i   Metodologia:   Activitat en línia dirigida a docents de primària, secundària i batxillerat per preparar la visita a l’exposició "Josep Amat dialoga amb l'Impressionisme".

Una de les conseqüències de la pandèmia de la COVI19 ha estat no poder organitzar l’exposició de l’Espai Carmen Thyssen amb el mateix format de les edicions anteriors. Ens hem adaptat a les noves circumstàncies i hem preparat una exposició que es podrà visitar a través d’un recorregut virtual des del nostre web. Aquesta proposta estarà disponible des de novembre de 2020 fins a maig de 2021.

Som conscients que des de les escoles i instituts enguany tampoc no es podia organitzar la visita i les activitats com havíeu fet sempre. És per això, durant el mes de novembre de 2020 de la formació virtual que oferirem a través de l’ICE Josep Pallach de la Universitat de Girona.

Aquest any, en comptes de venir vosaltres a visitar-nos serem nosaltres el qui podrem entrar a l’aula a través de les vostres eines digitals, amb totes les ganes i la il·lusió de retrobar-vos.


Aquesta activitat està organitzada en dos moments telemàtics i virtualment flexibles:

-Presentació a càrrec de l'ICE Josep Pallach i de la Comissària de l'Exposició.
-Conferència: Introducció de caire teòric amb una introducció als continguts conceptuals de l’exposició dirigits i adaptats a una visió pedagògica del recorregut històric i artístic de la mostra.
-Una visita guiada a l’exposició.
-Tasca no presencial que s'haurà de lliurar abans del mes de maig de 2021. La part té un caire pràctic, es tracta que cada participant adapti els continguts de l’exposició a les necessitats del seu grup-classe, i pugui preparar els materials que consideri adients, comptant amb el suport del formador.




  
Objectius   Activitat gira al voltant de l’obra de Josep Amat i de les influències rebudes per part de grans artistes del seu temps. S'adreça a docents d’infantil, primària, secundària i batxillerat amb l’objectiu de reconèixer la petjada de grans artistes en l'obra d'artistes del nostre entorn. Per aquest motiu es treballarà posant èmfasi en la lectura pedagògica de les obres perquè esdevinguin una eina transversal per incorporar-la a les diferents àrees del currículum.

- Apropar als docents els continguts de l’exposició des d’una perspectiva pedagògica.
- Donar una visió multidisciplinar dels continguts de l’exposició des de la perspectiva de la història de l’art.
- Preparar materials per a que la visita es pugui adaptar a les necessitats del docent amb el seu grup/classe concret.
- Vincular els continguts de l’exposició a les necessitats de programació de cada docent.

  
Continguts   Mantenint-nos fidels a la manera de presentar la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, posant en context la pintura catalana amb la pintura internacional, en aquesta ocasió us proposem la pintura de Josep Amat com fil conductor del diàleg amb mestres de l’impressionisme francès (Pissarro, Sisley, Guillaumin, Bonnard) i d’altres artistes que també s’han nodrit d’aquestes arrels estètiques (Gauguin, Dufy, Louiseau, Lebasque, Camoin, Potthast). Una passejada pictòrica per a la qual s’han seleccionat vint-i-una obres que trobareu molt estimulants i suggerents.

Amat no es pot definir com un artista impressionista, però sí que ha incorporat en el seu llenguatge plàstic el diàleg amb aquest moviment pictòric. Hi ha quatre conceptes clau que marquen aquestes converses i que ens poden guiar en la lectura de les obres. Tres tenen a veure directament amb el fet pictòric en general i l’impressionisme en particular: la llum, l’atmosfera i l’instant. El quart concepte, el taller al carrer, és una constant en la manera de treballar d’Amat.

En la participació del diàleg cal tenir en compte que el fet de posar de relleu un concepte no exclou la presència de la resta. La pintura sempre resta oberta a la mirada.
  
Observacions   Trobareu els detalls de l'activitat a: Ampliar informació
  
Formador/a   Pilar Giró
  
Avaluació   Aquesta activitat està organitzada en diferents moments telemàtics i virtualment flexibles:

-PRIMER MÒDUL: Presentació i conferència. Intervenen José Antonio Donarire, Vicerector de comunicació i relacions exteriors, i Josep Duran, Director de l'ICE Josep Pallach. Conferència telemàtica, a càrrec de Pilar Giró, Comissària de l'Exposició. Enllaç:

La conferència constitueix una introducció als continguts conceptuals de l’exposició dirigits i adaptats a una visió pedagògica del recorregut històric i artístic de la mostra.


-SEGON MÒDUL: Visita en línia de l'exposició. Enllaç: http://tourvirtual.espaicarmenthyssen.com/index_cat.html

-TERCER MÒDUL: Tutoria amb la comissària. Per certificar la formació s'ha d'elaborar una activitat destinada al grup-classe. En el cas de necessitar algun aclariment es pot sol·licitar puntualment l'assessorament de la comissària. Les consultes recollides durant la setmana obtindran resposta a principis de la setmana següent. Correu de consultes:

-QUART MÒDUL: La tasca que el professorat ha d'elaborar ha de tenir un caire pràctic: es tracta que cada participant adapti algun aspecte de l’exposició per a la creció d'una activitat destinada al grup-classe. Aquesta proposta didàctica pot comptar (o no) amb el suport de la formadora de la Matina. La presentació d'aquesta tasca és requisit indispendable per certificar-ne l'aprofitament. Data límit de lliurament de tasques: 30 de maig de 2021. Correu de lliurament de tasques: ice@udg.edu
  
Requisits de  certificació   La valoració de l’aprofitament de la formació serà a partir del material que el docent hagi preparat per realitzar la visita amb el seu grup/classe.
  
Persones  destinatàries   Professorat primària, secundària i batxillerat.
  
E-mail   ice@udg.edu
  
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent